Fulham F.C.

Fulham Football Club ya iku salah sijiné klub bal-balan Inggris kang diyasa ing taun 1879. Klub iki markasé ing laladan Fulham, London lan berkompetisi ing Liga Utama Inggris. Fulham mainaké tetandhingan kandangé ing Stadion Craven Cottage kang kapasitasé 25.700 kursi penonton lan waktu iki lagi digedhégaké nganti nyampé kapasitas 30.500 wong. Seragam Fulam warnané ireng-putih.

Stadhion Craven Cottage kandhang Fulham F.C.
Fulham FC
Jeneng dawaFulham Football Club
ParabanThe Cottagers, The Whites
Yasa1879 (sebagai Fulham St Andrew's Church Sunday School)[1]
StadhiyonCraven Cottage
Fulham, London
Momotan25.700
BakuMesir Jason Wong
MantriMesir Jason Wong
MènèjerInggris Scott Parker
LigaLiga Utama Inggris
2011–12ke-9, Liga Utama Inggris
Kandhang
Njaban
Current season

Préstasi paling apik saka klub iki ing kancah domestik ya iku minangka finalis nalika ajang Piala FA (1975) lan Liga Éropah UEFA (2010), posisi kaping 7 nalika Liga Premier Inggris mangsa 2008-09, lan babak perempat-final ing Piala Liga. Sementara prestasi paling apik tim iki ing kancah bal-balan Éropah ya iku dadi juara ing Piala Intertoto (bareng Málaga CF lan VfB Stuttgart), lan dadi runner-up Piala UEFA mangsa 2009-2010 sawisé dikalahaké Atlético Madrid 2-1 ing final.

SajarahBesut

Fulham wujud tim profésional tuwa dhéwé ing Kota London. Fulham diyasa nalika 1879 déning jemaat Gréja Inggris ing West Kensington kanti jeneng Fulham St Andrew’s Church Sunday School. Nganti saiki gréja mau isih ana ing sala sijiné plakat ing lawang mlebu kanggo ngenang pambentukan tim kaebut. Jeneng klub banjur disingkat nalika taun 1888 kanti jeneng Fulham.

Fulham wiwit main ing Craven Cottage awit taun 1896 lan wiwit ninggal seragam amatiré nalika taun 1907 nalika suksès ngrebut tiket main ing Football League kanti mikolèh gelar minangka juara Liga Selatan kanggo kaloroné. Kemenangan pertama Fulham ing kompetisi paling dhuwur bal-balsn Inggris diukir ing kandang Derby County, Baseball Ground, kanti skor 1-0 nalika tanggal 7 September 1907. Ing masa iki, klub pernah kabawah Henry Norris, kang uga kacatet minangka penyandang dana ora langsung Chelsea. The Cottagers main kanti klambi putih lan kathok ireng kang kang digunakaké nalika taun 1903. Wis suwi Fulham kondhang minangka tim divisi ngisor bal-balan Inggris. Nalika tim dicekel déning manajer Alec Stock, Fulham tampil apik kanti lolos ing final Piala FA taun 1975. Ing final, dèwèké dikalahaké déning West Ham United

Ing éra Liga Primer prestasi klub ngalami pasang surut. Fulham pernah terdegradasi nganti divisi telu nalika 1994 lan rong taun sabanjuré ana ing urutan 17 saka 24 tim.

Sawisé ditunjuké Mickey Adams minangka manajer, The Cottagers bisa promosi manèh lan sak wisé dicekel déning Kevin Keegan lan Jean Tigana nggawa Fulham ing posisi level dhuwur.

Ing taun 1997 klub dituku déning pengusaha saka Mesir Mohamed Al Fayed. Al-Fayed nggawa owah-owahan marang Craven Cottage. Milyarder asal Mesir iki ngrombak skuat lan melakukan nglakokae revolusi kang ngubah wajah klub kaya saiki iki. Al-Fayed ngangkat duèt Ray Wilkins, minangka manajer tim, lan Kevin Keegan, minangka Chief Operating Officer, kanti target nembus Liga Primer ing sajeroning wektu limang taun. Nalika iku, Fulham isih berkutat ing Divisi loro. Sawisé ana perbedaan penemu babagan pemilihan juru main, Wilkins akhiré mundur.

Fulham suksès njuarai Football League Championship nalika mangsa 2000-01 lan duwé hak promosi kanggo main ing Liga Primer. Sawisé promosi, Fulham ora pernah terdegradasi nganti mangsa iki.

Sanajan durung pernah njuarai Liga Inggris, taun 2010 Fulham meh dadi Juara Liga Éropah UEFA nanging dikalahake déning Atletico Madrid ing babak tambahan wektu. Nganti wektu iki final ing Hamburg mau aruupa raihan paling apik Fulham ing kompetisi Éropah.

PamainBesut

Skuat utamaBesut

Per 11 September 2012..[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Mark Schwarzer
2   DF Stephen Kelly
3   DF John Arne Riise
4   DF Philippe Senderos
5   DF Brede Hangeland
6   DF Chris Baird
7   MF Steve Sidwell
8   MF Pajtim Kasami
9   FW Dimitar Berbatov
10   FW Mladen Petrić
11   FW Bryan Ruiz
13   GK David Stockdale
14   MF Giorgos Karagounis
15   MF Kieran Richardson
16   MF Damien Duff
No. Pos. Jeneng
17   DF Matthew Briggs
18   DF Aaron Hughes
19   MF Mahamadou Diarra
20   FW Hugo Rodallega
21   MF Kerim Frei
22   GK Csaba Somogyi
26   DF Zdeněk Grygera
27   DF Sascha Riether (diampil saka FC Köln)
29   MF Simon Davies
31   MF Alexander Kačaniklić
34   MF Tom Donegan
37   DF Dan Burn
38   GK Neil Etheridge
39   FW Marcello Trotta

Tim cadanganBesut

Per 15 Agustus 2012..[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
36   MF Buomesca Tué Na Bangna (Mesca)
37   DF Dan Burn
40   DF Alex Smith
  FW Omri Altman
  DF Stephen Arthurworrey
  MF Charles Banya
  GK Marcus Bettinelli
  MF Alex Brister
  MF Lasse Vigen Christensen
  FW Lauri Dalla Valle
  MF Lyle Della-Verde
  MF Tom Donegan
  FW Corey Gameiro
No. Pos. Jeneng
  MF Jack Grimmer
  FW Danny Hoesen
  GK Jesse Joronen
  DF Sean Kavanagh
  MF Ronnie Minkwitz
  DF Daniel O'Reilly
  GK Max Oberschmidt
  FW Richard Peniket
  MF Josh Pritchard
  FW Muamer Tanković
  MF Ryan Williams
  FW Cauley Woodrow

PréstasiBesut

JawaraBesut

PromisiBesut

  • Football League Division Two: 1958-9 (runners-up)
  • Football League Division Three: 1970-1 (runners-up); 1981-2 (ke-3); 1996-7 (runners-up)

Piala KejuaraanBesut

Cathetan sikilBesut

  1. "From St Andrew's to Craven". St Andrew's Fulham Fields.(Kaunduh 20/11/12)
  2. "First Team Squad". Fulham F.C.(Kaunduh 21/11/12)
  3. "Other Squad Players". Fulham F.C.(Kaunduh 21/11/12)