Tuduhaké menu pokok

Républik Togo iku sawijiné nagara ing Afrika Kulon, wewatesan karo Ghana ing sisih kulon, Benin ing sisih wétan lan Burkina Faso ing sisih lor. Ing sisih kidul, Togo nduwé pasisir Lempongan Guinea kang cilik, minangka dunungé kutha krajan Togo, Lomé.

République Togolaise
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Travail, Liberté, Patrie
(Basa Prancis: Kerja, Kebebasan, Tanah Air)
Antem: Salut à toi, pays de nos aïeux
Kutha krajan
lan paling gedhé
Lomé
Basa resmi Prancis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 4,2%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 5.200.000 (106)
GDP  (PPP) Rantaman –
 •  Gunggung ora ana data (ora ana data)
 •  Per kapita ora ana data (ora ana data)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhé bèl 228
TLD Internèt .tg

GéografiBesut

Ing pérangan lot lemahé luwih akèh wujud sabana, béda karo pérangan tengah Togo kang akèh bukit-bukité. Sisih kidul Togo sapérangan wujud hamparan nganti tekan pasisir kang dumadi saka laguna lan rawa-rawa. Jembar dharatané ya iku 21.927 mi2, kanthi kapadhetan 232 jiwa/mi2.

Pamérangan administratifBesut

Togo dipérang dadi 5 wewengkon:

Uga delengenBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut