Républik Togo iku sawijiné nagara ing Afrika Kulon, wewatesan karo Ghana ing sisih kulon, Benin ing sisih wétan lan Burkina Faso ing sisih lor. Ing sisih kidul, Togo nduwé pasisir Lempongan Guinea kang cilik, minangka dunungé kutha krajan Togo, Lomé.

République Togolaise
Pitakaning Togo
Flag
Coat of arms of Togo
Coat of arms
Motto: Travail, Liberté, Patrie
(Basa Prancis: Kerja, Kebebasan, Tanah Air)
Anthem: Salut à toi, pays de nos aïeux
Location of Togo
Capital
and largest city
Lomé
Official languagesPrancis
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
4,2%
Population
• 2006 estimate
5.200.000 (106)
GDP (PPP)– estimate
• Total
ora ana data (ora ana data)
• Per capita
ora ana data (ora ana data)
CurrencyFranc CFA (XOF)
Calling code228
Internet TLD.tg

GéografiBesut

Ing pérangan lot lemahé luwih akèh wujud sabana, béda karo pérangan tengah Togo kang akèh bukit-bukité. Sisih kidul Togo sapérangan wujud hamparan nganti tekan pasisir kang dumadi saka laguna lan rawa-rawa. Jembar dharatané yaiku 21.927 mi2, kanthi kapadhetan 232 jiwa/mi2.

Pamérangan administratifBesut

Togo dipérang dadi 5 wewengkon:

Deleng ugaBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut