Geta (下駄?) iku anggon-anggon sikil tradhisional Jepang kang digawé saka kayu. Ing pérangan tapak (dai) ana telu bolongankanggo nglebokaké tali kang dilapis kain kang karan hanao (鼻緒?). Loro hak kang diarani ha ("untu") ana ing pérangan ngisor (sol). Geta dianggo ing jaban ruangan nalika nganggo yukata utawa kimono kang dudu kimono formal. Hak dhuwur ing geta nggampangaké para pangganggoné mlaku ngliwati dalan blethok nalika udan.

Geta
Pérangan bawah geta

RéferènsiBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut