Golekan

Prau golekan yaiku jinise prau tradhisional saka Madura, Indonesia. Prau-prau kuwi maune layar nganti Singapura, ana ing kana diarani prau dagang Madura. Saiki jinis perahu iki mung dingerteni lokal, utamane sing cedhak karo Bangkalan ing Madura Kulon lan ing kapuloan Kangéan.[1]

Perahu golekan Madura ing Kali Martapura, Banjarmasin.

RujukanBesut

  1. Horridge. (1981). p. 79.

Wacan terusanBesut

  • Horridge, Adrian. (1981). The Prahu: Traditional Sailingboat of Indonesia. Oxford: Oxford University Press.
  • Stenross, Kurt. (2007). The Seafarers and Maritime Entrepreneurs of Madura: History, Culture, and Their Role in the Java Sea Timber Trade. Murdoch University, Perth, Australia.

Cithakan:Kapal lan prau tradhisional Indonésia