Google Earth

Google Earth icon.svg

Google Earth iku program komputer globe virtual saka Google kang sebeneré karan Earth Viewer lan digawé karo Keyhole, Inc.. Program iki nudhuhna bumi saka super-imposisi gambar kang dikumpulna karo pemetaan liwat satelit, fotografi udara lan globe GIS 3D. Ana kang telu lisensi bedha: Google Earth, versi gratis kang kemampuané kebates; Google Earth Plus ($20), kang dhuwe fitur tambahan; lan Google Earth Pro ($400 per taun), kang dikanggé gawé penganggé komersial.

SpesfikasiBesut

Versi WindowsBesut

  • Pentium 3, 500 MHz
  • 128 MB RAM
  • ruang kosong 400 MB
  • Cepeté internet: 128 kb/detik
  • Kartu grafis 3D 16MB
  • Resolusi 1024x768, Warna 16-bit
  • Windows XP utawa Windows 2000 (dudu Windows Me)utawa versi kang luwih anyar

Versi MacBesut

Versi kanggé Mac OS X diluncurkna ing tanggal 10 Januari 2006, lan bisa diunduh saka website Google Earth. Saiki, versi Mac mlaku mung ing Mac OS X versi 10.4 lan 10.3.9.

Saka versi 4.1.7076.4558 (diluncurkna tanggal 9 Mèi 2007), penganggé Mac OS X bisa, munggahna siji tingkat ing versi "Plus" liwat pilihan ing menu Google Earth.[1] Pirang-pirang penganngé nglaporna manawa kesulitan karo Google Earth ya iku crash ing versi terakhir kala nggedhena gambar.[2]

Versi LinuxBesut

Diwiwiti karo versi 4 beta, Google Earth mlaku ing Linux, minangka aplikasi kang nganggé QT-toolkit.

Persyaratan Minimal Sistem[3]
  • Kernel: 2.4 utawa kang paling anyar
  • CPU: Pentium III, 500 MHz
  • Memori Sistem (RAM): 128 MB
  • Hard Disk: ruang kosong 400 MB
  • Cepeté Internet: 128 kb/detik
  • Layar: 1024x768, warna 16 bit
  • Wis dicoba lan kerja ing distribusi berikut:

RujukanBesut

  1. "Google Earth 4.2.180.1134 - MacUpdate".
  2. "Komunitas Google Earth: Forum: Google Earth untuk Mac OS X".
  3. http://earth.google.com/download-earth.html

Pranala njabaBesut