Tuduhaké menu pokok


Gunung Baekdu(백두산), utawi ingkang dipunmangertosi minangka Gunung Changbai wonten ing basa Tionghoa, inggih menika satunggaling gunung berapi ingkang mapan wonten ing wates antawisipun Republik Rakyat Tiongkok lan Korea Lor. Gunung Baekdu menika mapan wonten ing koordinat 42°00′24″N 128°03′18″E / 42.00667°N 128.05500°E / 42.00667; 128.05500. Gunung menika inggilipun 2.744 m lan kalebet gunung ingkang paling inggil wonten ing pegunungan Changbai.[2] Gunung Baekdu menika ugi kalebet gunung paling inggil wonten ing Korea lan Manchuria.[2]

Gunung Baekdu
Paektu-san.jpg
Gunung Baekdu nalika ing wulan April taun 2003
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 2,744 m (9,003 ft)
Prominèn 2,593 m (8,507 ft)
Géografi
Gunung Baekdu kapernah ing North Korea
Gunung Baekdu
Gunung Baekdu
Papan ing Korea Lor, ing watesing Tiongkok
Location Ryanggang, Korea Lor
Jilin
Géologi
Jinisé gunung Stratovolcano
Panjeblug pungkasan 1903[1]

Salah satunggaling danau kawah paling ageng, danau surga (천지/天池), menika mapan wonten ing pucuking gunung Baekdu menika.


Isi

GaleriBesut

RujukanBesut

  1. "Baekdusan". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Dijupuk 29 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b Ehlers, Jürgen; Gibbard, Philip (2004). Quaternary Glaciations: South America, Asia, Africa, Australasia, Antarctica. Elsevier. The Changbai Mountain is the highest (2570 m a.s.l.) in north-eastern China (42°N, 128°E) on the border between China and Korea. 

Uga wacanenBesut

  • Hetland, E.A.; et al. (2004). "Crustal structure in the Changbaishan volcanic area, China, determined by modeling receiver functions". Tectonophysics 386 (3-4): 157–175. doi:10.1016/j.tecto.2004.06.001. 

Pranala njawiBesut