Gunung Ungaran iku gunung sing dumunung ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki dhuwuré 2.050 mèter. Gunung Ungaran duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung.

Gunung Ungaran
Èlevasi2,050 metres (6,730 ft)

Ing èrèng-èrènging gunung iki ana situs arkéologi wujud Candhi Gedhongsongo. Saliyané patilasan arkéologi ana uga sawatara grojogan (curug) ing antarané: Curug Semirang lan Curug Lawe. Uga ana guwa, sing misuwur kanthi jeneng Guwa Jepang. Guwa iki dumunung 200 mèter sadurungé pucuk gunung, ya iku ing saubengé perkampungan Promasan (perkampungan para pametik teh).

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut

  1. "Ungaran". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Retrieved 2006-12-26.

Pranala njabaBesut