Gustave Ador

Gustave Ador (23 Dhésèmber 1845 – 31 Maret 1928) ya iku panjenengané pulitikus Switserlan.Gustave Kapilih ing Dèwan Federal Switserlan tanggal 26 Juni 1917 kanhi lengser kalungguhan ing tanggal 31 Dhésèmber 1919. Panjenengané afiliasi déning Parté Liberal.

Gustave Ador
GustaveAdor.jpg
Présidhèn Konfederasi Switserlan
Linggih
1 Januari 1919 – 31 Dhésèmber 1919
Kang sadurungéFelix Calonder
Kang sawiséGiuseppe Motta
Anggota Dewan Federal Switserlan
Linggih
26 Juni 1917 – 31 Dhésèmber 1919
Kang sadurungéArthur Hoffmann
Kang sawiséJean-Marie Musy
Rerincèn dhiri
Lair(1845-Cithakan:NOMORBULAN-23)23 Dhésèmber 1845
PatiMaret 31, 1928(1928-03-31) (umur 82)
BangsaSwitserlan

Mangsa njabat, panjenengan mimpin:

Pranala njabaBesut


Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Fritz Bühlmann
Présidhèn Dewan Nasional
1901/1902
Kang sawisé
Ulrich Meister
Kang sadurungé
Arthur Hoffmann
Anggota Dewan Federal Switserlan
1917–1919
Kang sawisé
Jean-Marie Musy
Kang sadurungé
Felix Calonder
Présidhèn Konfederasi
1919
Kang sawisé
Giuseppe Motta


Cithakan:Switserlan Presidents


Cithakan:Switzerland-politician-stub