Gwamegi



'Gwamegi minangka hering Pasifik sing garing setengah Korea utawa saury Pasifik sing digawe nalika musim salju. Umume dipangan ing wilayah Provinsi Gyeongsang Utara ing papan-papan kayata Pohang, Uljin, lan Yeongdeok, ing endi akeh iwak dipanen. Pelabuhan Guryongpo ing Pohang paling misuwur [1]

Korean cuisine-Gwamegi-01.jpg


Herring utawa saury seger beku ing -10 derajat Celcius lan dilebokake ing njaba ruangan ing wulan Desember kanggo ngulang beku ing wayah wengi lan cair nalika awan. Proses kasebut terus nganti isi banyu iwak nganti udakara 40%.

ReferensiBesut

  1. The True Flavor of Pohang, Gwamegi