Olahan Koréa

[1]

A spicy stew in a pot
Budae jrigae, godhong pedhes diwiwiti nalika Perang Korea.
Masakan pitik Korea (Jjimdak) ing Sydney, Australia

Masakan Korea minangka tradhisi masak adat lan praktik seni kuliner Korea . Masakan Korea wis ngrembaka sajrone owah-owahan sosial lan politik ing pirang-pirang abad. Asale saka tradhisi pertanian lan nomad kuna ing Korea lan Manchuria kidul, masakan Korea wis berkembang liwat interaksi kompleks lingkungan alam lan tren budaya sing beda-beda. [2] Jepang njajah semenanjung Korea saka taun 1910 nganti 1945. Akeh sistem pertanian sing dijupuk Jepang kanggo ndhukung pasokan panganan Jepang. Pangowahan tanah sing asale saka penjajahan Jepang kalebu nggabungake peternakan cilik dadi peternakan skala gedhe, sing ngasilake panen sing luwih gedhe. Produksi beras nambah sajrone iki kanggo ndhukung upaya perang Kekaisaran Jepang. Akeh wong Korea, nambah produksi gandum liyane kanggo konsumsi dhewe.[3]

Panganan sajrone penjajahan Jepang beda-beda. Umume wong Korea mangan rong panganan saben dina nalika musim adhem, lan telu sajrone musim panas. Kanggo kelas ngisor, rasa ngombe, luwih saka kualitas, sing paling penting. Sing duwe tingkat ekonomi sing luwih endhek, mung bisa nampung siji mangkok beras putih saben taun, lan sisa taun kasebut diisi karo biji-bijian sing luwih murah, kaya ta millet lan barley .[4] Kanggo kelas menengah lan ndhuwur Korea sajrone penjajahan, prekara beda-beda. Panganan Kulon wiwit tuwuh ing panganan Korea, kaya ta roti putih lan staples sing diproduksi kanthi komersial kaya ta mi sing wis dimasak. Jaman pendhudhukan Jepang rampung sawise dikalahake Jepang nalika Perang Dunia II .[5]

CathetanBesut

  1. "Korean Cuisine (한국요리 韓國料理)" (ing basa Korea). Naver / Doosan Encyclopedia. Dibukak ing 2009-03-28.
  2. "Korean Food in History (역사 속 한식이야기)" (ing basa Korea). Ministry of Culture, Sports and Tourism of Republic of Korea. Diarsip saka sing asli ing 2011-11-27. Dibukak ing 2010-08-02.
  3. Pettid, 19-20.
  4. Pettid, 29,163.
  5. Pettid, 20.