Olah-olah

Olah-olah utawa masak iku kagiyatan nyiapaké panganan kanthi cara manasaké bahan panganan supaya bahan panganan mau mateng lan énak dipangan. Ana sawatara cara olah-olah, ing antarané:

  1. Digorèng, yaiku ngolah panganan kanthi cara nglebokaké bahan panganan sajeroning lenga sing panas.
  2. Digodhog, yaiku ngolah bahan panganan kanthi cara ngrendhem bahan ing sajeroning banyu sing panas lan akèh.
  3. Dikukus, yaiku ngolah panganan nganggo uwab panas, nganggo piranti kaya déné kukusan, dandang, panci lan sapanunggalané.
  4. Ditumis, yaiku ngolah nganggo lenga gorèng sethithik lan ditambah cuwèran supaya ana duduhé sethithik.
  5. Dibakar, utawa dipaggang, yaiku masak kanthi langsung ing sdhuwuring geni.
  6. Dioven, yaiku masak nganggo piranti oven utawa microwave.
Sawijining koki pinuju olah-olah.

Pranala njabaBesut

Resep Masakan


Cithakan:Manungsa-stub