Gambar uwuh kang diobong lan geniné murub.

Geni (krama: latu) iku dat panas kang ditimbulaké saka barang-barang kang kobong. Warnané kuning, rada abang nganti biru. Asalé geni iku saka prosès oksidhasi gas kang kasimpen ing bahan bakar.

Geni digunakaké manungsa kanggo akèh kapreluan, saka kang nguntungaké nganti ngrugèkaké.

ÈtimologiEdit

Tembung geni iku dijupuk saka basa Sangskreta Agni. Agni iku asmané Déwa Api.

RujukanEdit

Pranala njabaEdit

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.