Basa Kawi

Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Kawi iku basa sastra. Akèh tetembungan saka basa Kawi iku, dijupuk saka basa Sansekreta. Anging yèn ngomongaké basa Kawi kerep uga kang dikarepaké iku basa Jawa Kuna. Basa Kawi akèh ditemoaké ing prasasti utawa kakawin.

Basa Jawa Kuna/Basa Kawi
Bhāṣa Kawi
Dituturaké ing Jawa, Bali, Madura, Lombok, Indonésia
Wilayah Asia Kidul-Wétan
Gunggung panutur basa mati
Ranking Boten ing top 100
Rumpun basa Austronesia

 Formosa
  Jawanik
   Jawa Kuna/Kawi

Status resmi
Basa resmi ing -
Regulated by -
Kodhe basa
ISO 639-1 ?
ISO 639-2 kawCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3
Kawi uga dadi jeneng sawijining panggonan ing Malang, Jawa Wétan. Delengen Gunung Kawi. Ing Bali uga ana panggonan kang ingaran Candhi Gunung Kawi.

Tembung basa Kawi iku séjé karo basa Jawa Kuna. Basa Kawi iku sajatiné basa kasusastran kamangka basa Jawa Kuna iku basa lugu sadina-sadina.

Sanadyan kagolong basa mati, nanging sakbeneré Basa Kawi iki durung sirna amarga isih kerep dianggo ing pagelaran wayang golèk, wayang wong lan wayang kulit. Kajaba iku uga kerep dianggo ing sajeroning acara adat Jawa kaya déné ing acara palakrama.

Deleng ugaBesut