Hadas ya iku kaanan ora suci kang dadi sebab ora olèh salat, tawaf lan sak pitirute.[1] Hadas ana loro jenise ya iku hadas cilik lan hadas gedhé. Hadas gedhé kudu disucekke nganggo adus gedhé yèn hadas ciliki cukup nganggo wudlu wis bisa suci. Conto hadas gedhé ya iku haid, nifas, lan jimak. Conto hadas cilik ya iku kaya déné getih, bebuang, lan metu gas saka dubur. Tayamum bisa ngganti wudlu kanggo nyucekake saka hadas cilik nanging yèn ora bisa nemu banyu.

RujukanBesut

  1. Nasional, Departemen Pendidikan (2005). Kamus Besar Basa Indonesia. Jakarta: Balai Pustaka. k. 380.