Ham

iwak babi

Ham yaiku irisan daging babi. Irisan iki saka pérangan sikil kang wis ditelesi, dipépe, utawa diasepi.[1] Minangka daging sing diolah, istilah "ham" kalebu irisan daging lan daging sing wis diprosès kanthi mékanis.

Ham separo
Irisan ham

Ham digawé ing saindhenging donya, kalebu sawatara kas dhaérah, kaya ta ham Westphalian lan sawatara jinis jamón Spanyol. Kajaba iku, akèh prodhuk ham duwé palindhungan geografis sing kusus, kaya ta Prosciutto ing Parma lan Prosciutto Toscano ing Éropa, lan Smithfield ham ing Amérika Sarékat.

RujukanBesut

  1. "Bacon: Bacon and Ham Curing" in Chambers's Encyclopædia. London: George Newnes, 1961, Vol. 2, p. 39.