Tuduhaké menu pokok
Ham separo
Irisan ham

Ham ya iku irisan daging babi. Irisan iki saka pérangan sikil kang wis ditelesi, dipépe, utawa diasepi. [1] Minangka daging sing diolah, istilah "ham" kalebu irisan daging lan daging sing wis diprosès kanthi mékanis.

Ham digawé ing saindhenging donya, kalebu sawetara kas dhaérah, kayata ham Westphalian lan sawetara jinis jamón Spanyol. Kajaba iku, akèh prodhuk ham duwé palindhungan geografis sing kusus, kaya ta Prosciutto ing Parma lan Prosciutto Toscano ing Eropah, lan Smithfield ham ing Amérikah Sarékat.

RujukanBesut

  1. "Bacon: Bacon and Ham Curing" in Chambers's Encyclopædia. London: George Newnes, 1961, Vol. 2, p. 39.