Handung Kussudyarsana

Handung Kussudyarsana[1] utawa Raden Mas Handung Kussudyarsana kuwi salah sijine panganggit sastra Jawa kang lair ing Yogyakarta, 30 Dhésèmber 1933. Panjenengané saka kulawarga Seniman, putrané Radèn Bendara Puratmaja Candrasentana (sawijining bangsawan keraton), wayahipun Gusti Djuminah, keturunan Sri Sultan HB VII. Bapanipun sawijing seniman bangsawan keraton, mula ora anèh yèn panjenengané uga seniman sastra lan téater. Wiwit isih anom, Handung Kussudyarsana kang lumrah sinebut Rama Ndung, asring mèlu kagiyatan kesenian ing ngendi-endi panggonan. Rama Ndung uga nggiyataké kesenian kethoprak keliling sing asring sinebut kethoprak tobong.

PawiyatanBesut

Handung Kussudyarsana sekolah ing SD Yogyakarta lulus tahun 1949, SLTP (1955), SLTA (1959).

RujukanBesut

  1. Suwondo, Tirto; Widati, Sri (2006). Antologi Biografi Pengarang Sastra JawA Modern. Yogyakarta: ADI WACANA. pp. 120–121. ISBN 9799960487.