Hangwa

Hangwa ( Hangul한과 ) minangka istilah umum kanggo gula tradisional Korea.[1] Kanthi tteok (kue beras), hangwa dadi kategori panganan legi ing masakan Korea .[2] Maneka warna hangwa wis digunakake ing upacara adat kaya ta jerye (ritus leluhur) lan hollye (manten). Ing Korea kidul modern, hangwa uga kasedhiya ing kopi lan omah teh.[3]

Hangwa
Hangwa.jpg
Various hangwa
JinisConfectionery
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Buku masakan: Hangwa  Médhia: Hangwa

Bahan baku hangwa kalebu glepung gandum, woh-wohan lan oyot, bahan-bahan manis kaya ta madu lan yeot, lan rempah-rempah kaya ta kayu manis lan jahe .[4]

ReferensiBesut

  1. Doo, Rumy (7 July 2017). "[Weekender] Extravagant desserts, once banned, return to spotlight". The Korea Herald. Dibukak ing 5 August 2017.
  2. Koehler, Robert (February 2017). "Korea's Sweet Tooth: People love their desserts, both traditional and exotic". KOREA, issuu.com. Korean Culture and Information Service. p. 6. Dibukak ing 5 August 2017 – via issuu.
  3. Noh, Hyun-gi (19 January 2012). "Art and history of 'hangwa'". The Korea Times. Dibukak ing 16 April 2013.
  4. "Hangwa". Hangaone. Hangwa Culture Museum. Dibukak ing 11 January 2017.[pranala mati]