Harriet Tubman (miyos Araminta Ross, 1820 – 10 Maret 1913) punika satunggiling panyengkuyung abolisi, kamanungsan, lan telik sandhi salaminipun Perang Sadulur Amérikah Sarékat. Sasampunipun mlajar saking panyipengan, panjenenganipun nglampahi tingang dasa misi kanggé nylametaken langkung saking tigang atus budak. Panjenenganipun ing tembé wingking mbiyantu John Brown ngrékrut wadyabala kanggé seranganipun dhumateng Harpers Ferry.

Harriet Tubman
Harriet Tubman.jpg
Harriet Tubman taun 1880
Lair1820
Dorchester County, Maryland
PatiMaret 10, 1913
Auburn, New York
BojoJohn Tubman, Nelson Davies
Wong tuwaBen lan Harriet Greene Ross

Pranala njawiBesut