Henry Gantt

Henry Laurence Gantt (1861-23 November 1919 ing Calvert Country, Amérika) ya iku konsultan manajemen kang duwé latarbelakang insinyur mékanik kang nyipta peta Gantt (Gantt Chart) misuwur.[1]

Henry Laurence Gantt
Lair1861
PatiNovember 23, 1919
KawarganegaraanUnited States
KabangsanAmérikah Sarékat
EtnisPutih
BabaganManajemen Ilmiah
Misuwur amargaGrafik Gantt
Salah satu contoh Gantt Chart.

BiografiBesut

Henry Laurence Gantt lair ing Calvert County, Maryland, Amérikah Sarékat.[1] Gantt lulus saka sekolah McDonogh taun 1878 lan nyambut gawé ing Johns Hopkins College minangka guru tèhnik mesin lan juru gambar.[1] Ing taun 1887, dhèwèké nggabung karo Frederick Winslow Taylor nalika migunakaké téyori manajemen ilmiah ing Midvale Steel lan Bethlehem Steel nganti taun 1893.[1]

Gantt ChartBesut

Gantt Chart minangka gambaran saka warna-warna bagan kang duwé fungsi kanggo:[2]

  1. Nemtokake durasi gawéan tumrap ngrembakane wektu.
  2. Perencanaan lan penjadwalan proyek gawéan.
  3. Pamantauan majuning proyek gawéan.

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d History-Biographi Henry Gantt, www.gantt-chart.biz. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
  2. What Work Henry Gantt Did For Scientific Management?, www.blurtit.com. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.