Tuduhaké menu pokok
Guru kang nembe nerangake ana ing ngarep kelas

Guru (saka Sanskreta: गुरू guru) iku tegesé wong kang pegawèyané mulangaké kawruh marang muruk. Cara Jawané lan cara Indonésiané, guru adaté wong kang pakaryané mulang kawruh kanthi tugas mligi ndhidhik, ngajar, mbimbing, mernahakè, nglatih, mbiji, lan ngévaluasi murid[1].

Kerata basaBesut

Guru wonten ing basa Jawi saged dipunpérang minangka diguGU lan dipuntiRU.

Guru kaloka ing IndonésiaBesut

RujukanBesut

  1. Sesuluh Basa Jawi. Solo: Tiga Serangkai. 1981. k. 49.