Holotipe

Holotipe iku spésimen tunggal sing dirancang minangka tipe siji spèsiès utawa takson nalika nggawé utawa mratélakaké siji klumpuk.[1]

Sawijining holotipe mawa label awarna abang

Contoné holotipe kanggo kupu-kupu Lycaeides idas longinus iku siji spèsimèn sing diawètaké saka spèsiès iki, lan kasimpen déning Museum of Comparative Zoology ing Universitas Harvard.

Sawijining holotipe durung temtu iku khas takson sing diwakili, nanging ancasé mengkono. Kadhangkala namung fragmèn cilik siji waé saka siji organisme sing dilestarèkaké, contoné menawa namung ana fosilé waé.

RujukanBesut

  1. KBBI, diaksès tanggal 5-11-2017