Hummus

Hummus ( /ˈhʊməs/, /ˈhʌməs/ ; [1] [2] Arab: حُمُّص‎‎ , 'cah ayu'; lengkap jeneng Arab: ḥummuṣ loro-T-ṭaḥīna Arab: حمص بالطحينة‎‎ , 'kacang buncis ing tahini') yaiku celupan, nyebar, utawa sajian gurih sing digawe saka kacang masak sing wis mateng, dicampur karo tahini, jus lemon, lan bawang. [3] Iki misuwur ing Timur Tengah lan ing masakan Timur Tengah ing saindenging jagad. Uga bisa ditemokake ing umume toko ing Amerika Lor lan Eropa .

Hummus
Hummus Dip (30863436677).jpg
Hummus dip with chickpeas, sesame seeds, and oil
Jeneng liyanéHommos, houmous
AjanganMeze
Panggonan asalMiddle East
Hawa ajanganRoom temperature or warm
Woworan pokokChickpeas, tahini
Buku masakan: Hummus  Médhia: Hummus

RujukanBesut

  1. "hummus Meaning in the Cambridge English Dictionary". dictionary.cambridge.org. Diarsip saka sing asli ing 7 August 2017. Dibukak ing 27 April 2018.
  2. "hummus - Definition of hummus in English by Oxford Dictionaries". Oxford Dictionaries - English. Diarsip saka sing asli ing 17 July 2016. Dibukak ing 27 April 2018.
  3. Davidson, Alan (21 August 2014). The Oxford Companion to Food. OUP Oxford. ISBN 9780191040726 – via Google Books.