Tuduhaké menu pokok
Ibu lan anaké

Ibu ya iku wong tua wadon saka anak, merga sesambungan biologis utawa sesambungan sosial. Sesambungan biologis kuwi yèn Ibu sing ngandhut langsung anaké, déné sesambungan sosial jalaran wong wadon kuwi luwih tuwa umuré utawa kanggo sebutan kinurmatan.

Sebutan Ibu nang tlatah IndonesiaBesut

  • Enyak (Betawi lan Bali)
  • Emak (Sunda)
  • Inaq (Lombok)
  • Inang (Batak Toba)
  • Nande (Batak Karo)
  • Amak, Mandeh (Minangkabau)
  • Umai (Dayak Ngaju)
  • Umak (Basemah)
  • Mak / mamak / bonda (Kapuloan Riau)

Delengan ugāBesut

RéferènsiBesut