Institut Teknologi Konfederasi Zürich

Institut Teknologi Konfederasi Zürich, sajeroning basa Jerman karan Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH Zürich), minangka salah siji universitas paling pinunjul ing Swiss. Lembaga pawiyatan luhur iki madeg taun 1854 minangka universitas nagari pamarintah Konfederasi Swiss lan béda karo Universitas Zurich sing darbéné pamarintah canton Zürich.

ETH Zürich, Switzerland
ETH Zürich wordmark.svg
Diadegaké1855
JenisPublik
RèktorLino Guzzella
PresidhènRalph Eichler
Mahasiswa17.187 [1]
KampusUrban
LokasiZurich, Kanton Zurich, Swiss
AfiliasiCESAER, IDEA League, IARU, TIME
Situs webWebsite (Inggris)
Gedhong pusat ETH.

Saka universitas iki wis lair akèh panampa Bebungah Nobel, kaya déné Albert Einstein (perumus téyori relativitas) lan Wolfgang Pauli (misuwur kanthi "Larangan Pauli"). Wilhelm Conrad Röntgen, penemu sinar X, uga nggayuh èlmu ing papan iki.

Alumni misuwurBesut

Bebungah Nobel babagan FisikaBesut

Bebungah Nobel babagan KimiaBesut

Bebungah Nobel babagan KedhokteranBesut

Pranala njabaBesut


Cithakan:Nagara-stub