Ironi (saka basa Yunani Kuno εἰρωνεία eirōneía, lumantar basa Walanda ironie) ya iku jinis majas ing Basa Indonésia. Ironi ya iku majas kang ndungkap sindiran kanthi alus. Tuladhané:

  • Swaramu merdhu kaya kaset bodhol