Iwak Epé

Batoidea
Kalamangsa: Early Triassic-Recent[1]
Atlantic mobula lisbon.jpg
Devil fish, Mobula mobular
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Chondrichthyes
Subklas: Elasmobranchii
Superordho: Batoidea
Orders




Iwak Epé utawa Iwak Pé (ing basa Latin Batoidea utawa Rajomorphii; ing basa Indonésia Ikan Pari) iku superordo Chondrichthyes. Iwak epé kawangun saka 450 jinis. Ngenani pamérangan iwak iki durung ana konsènsus. Ing ngisor iki pamérangan ITIS kang dituruti; dadi ana 6 ordo lan 21 kulawarga. Pamérangan miturut FishBase luwih prasaja, dadi namun ana telung ordo. Pamérangan iki dhedhasar siji publikasi taun 1994. Iwak Epé iku isih cedhak karo iwak hiyu.

Jeneng iwak iki ing NuswantaraBesut

Iwak epé diarai Ikan Pari ing basa Mlayu, Pagi ing basa Winaray lsp.

Uga delengenBesut

  1. Stevens, J. & Last, P.R. (1998), Paxton, J.R. & Eschmeyer, W.N. (ed.), Encyclopedia of Fishes, San Diego: Academic Press, p. 60, ISBN 0-12-547665-5CS1 maint: multiple names: authors list (link)