JOTA JOTI

JOTA-JOTI ya iku cekakan saka Jamboree On The Air-Jamboree On The Internet, utawi ing basa Jawi "Jamboré ing udara lan Jamboré ing internèt".[1]

JOTA-JOTI punika kagiyatan kang dianakaké saben taun lan dados kagiyatan paling gédhé kang naté di anakaké déning WOSM.[1] Kagiyatan iki tingkaté sadonya. Saben taun, JOTA-JOTI dianakaké ing pungkasané minggu kang katelu ing sasi Oktober.[1]

SajarahBesut

Jamboree On The AirBesut

Kagiyatan JOTA pisanan dianakake kanggo mengeti 50 taun Gerakan Kepanduan Dunia rikala taun 1957.[2] Kagiyatan iki dirancang déning wong Inggris mawa call sign G3BHK.[2]

Jamboree On The InternetBesut

JOTI dianakake wiwit taun 1995 déning Rovers Queanbeyan déné Rover liya, Norvan Vogt ana ing Walanda ndhèrèk pertukaran pelajar, kaliyan kru kang ana ing omah ing Australia déning Brett Sheffield.[2] Dhèwèké kabèh nyambungake Putten, Walanda karo Queanbeyan, Australia nggunakaké server IRC.[2] rikala sasi November 1996 Komite Pramuka Dunia nemu yèn pramuka wis lumayan akèh sing nggunakaké Internet, lan wis ama Jambore kang durung resmi lan bisa ngrambaka ing Internet, banjur mutusaké JOTI kudu dadi acara resmi Pramuka Internasional lan kudu dianakake ing minggu pungkasan padha karo JOTA.[2]

Kagiyatan JOTABesut

Kagiyatan JOTA migunakaké perangkat radio amatir.[2] Gelombang radio kang digunakaké racaké ngginakake band 40 mèter utawa band 80 mèter.[2]

kabèh operator radio amatir saka kabèh nagara ing donya ndherekake punjul 500.000 Pramuka kanggo ngajarake dhèwèké babagan radio lan mbyantu dhèwèké supaya nyambbungake Pramuka-Pramuka liya mawa perangkat radio amatir lan wiwit taun 2004, nggunakaké Basis Echolink-VoIP.[1] Para Pramuka uga disengkuyung supaya ngirim konfirmasi komunikasi kang diwastani kartu QSL (QSL Card utawa eQSL Card yèn dikirim mawa elektronik).[2] Babagan iku dadi pembelajaran kanggo para Pramuka supaya bisa tepung lan ijol-ijolan pengalaman karo Pramuka-Pramuka saka nagara liya.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Acuan Jota Joti (dipunaksès tanggal 31 Oktober 2012)
  2. a b c d e f g h i JOTA/JOTI (dipunundhuh tanggal 31 Oktober 2012)