James Cook

James Cook (27 Oktober 1728 - 1779), punika satunggiling juru layar saha panjlajah saking Britania Raya. Piyambakipun ingkang mangrebat pasisir wétan Australia kanggé Britania Raya lajeng mamanggihaken Sélandia Ènggal kaliyan pinten-pinten pulo ing Samudra Pasifik kaliyan Samudra Atlantik.

Wusananipun piyambakipun dipunpejahi déning tiyang Polinesia amargi nedhah sami mamandhung mèndha.