Jamu Gendhong ya iku jamu kang didol kanthi cara wadhahé wujud dunak utawa ténggok sing digéndhong nganggo seléndhang sing dijiret ana ing pundak bakulé.[1] racaké jamu-jamu kan ana iki padha diremeni bapak-bapak, lan ibu-ibu gawé obat pelangsing tubuh, déné bocah-bocah cilik racaké ora seneng amarga rasané pait.[2]

Jinisé Jamu Jawa, seger lan séhat
Iki lho Jamu Jawa
Ngombé jamu

Racikan jamu gendhongBesut

  1. Endhog bèbèk
  2. Endhog pitik
  3. Kayu legi
  4. Oyot
  5. Godhong-godhongan saka tuwuhan obat

[3]

'kehalalan jamu gendhong' wis jelas dijamin halale, béda karo obat-obat sok katon dpermasalahke, 'jinis-jinis jamu gendhong ana ing masarakat:

  1. jamu kuwat tradhisional
  2. jamu pelangsing
  3. jamu pegel linu
  4. lan sak piturute

[4]

  1. jamu kuat pria yang aman
  2. jamu pelangsing yang aman

Cathetan sukuBesut

  1. Kompasiana (diakses tanggal 28 April 2011)
  2. Pembuatan jamu gendhong (diakses tanggal 28 April 2011)
  3. Jamu kuat Tradisional (diakses tanggal 28 April 2011)
  4. Jamu Tradisional Wanita (diakses tanggal 28 April 2011)