Jesús Navas

Jesús Navas González utawi Jesús Navas (lair 21 Novèmber 1985) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional ingkang main ing posisi gelandhang utawi sayap, ingkang samenika main ing klub Sevilla lan Tim Nasional Spanyol.[1] Asèt utamanipun inggih punika dribling cepet, mlayu banter mbiyantu pertahanan lan crosing ingkang akurat dhateng kothak pinalti.[1][2]

Jesús Navas
Jesús Navas.jpg
Jesús Navas González ing Sevilla
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jesús Navas Gonzálezx
Tanggal lair (1985-11-21) 21 Novèmber 1985 (umur 35)
Papan lair Los Palacios, Spanyol
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 16
Karir nom
1998–2000 Los Palacios
2000–2003 Sevilla
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2004 Sevilla B 33 (3)
2003–2013 Sevilla 285 (23)
2013–2017 Manchester City 123 (4)
2017– Sevilla 10 (1)
Tim nasional
2004–2005 Spanyol U21 5 (0)
2009– Spanyol 35 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 4 November 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 00:00, 6 March 2014 (UTC)

Navas gabung kaliyan tim junior Los Palacios sadèrèngipun gabung kaliyan tim junior Sevilla FC ing taun 2000 wekdal umur 15 taun.[3] Ing mangsa 2003-2004, Navas miwiti debutipun ing Sevilla B ing La Liga mengsah Reial Club Deportiu Espanyol ing tanggal 23 Novèmber 2003.[3] Navas main 12 menit lan tetandhingan kasebat ngasilaken skor 1-0, kamenangan kanggé Reial Club Deportiu Espanyol.[3] Navas gabung kaliyan tim inti Sevilla ing mangsa 2004-2005 lan saged damel kalih gol saking 22 tetandhingan La Liga. Ing tanggal 4 Méi 2005, Navas napakasmani kontrak kaliyan Sevilla ingkang telas ngantos taun 2010.[3]

Pranala njawiBesut

(ing basa Indonésia) Jesus Navas

RujukanBesut

  1. a b FIFA World Cup profile(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  2. World Cup profile(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  3. a b c d Navas(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)