Tuduhaké menu pokok
Stadhion Ramón Sánchez Pizjuan Kandhang Sevilla F.C.

Sevilla FC ya iku jeneng tim bal-balan Spanyol, mapan ing Sevilla. Tim iki diadekaké taun 1905. Sevilla mung pisan dadi juara Liga Spanyol (La Liga), ya iku ing taun 1946. Nalika taun 2006 Sevilla juara Piala UEFA sing kapisan sawisé ngalahaké Middlesbrough F.C. 4-0 ing final lan ing kompetisi Piala Super Éropah tim iki bisa dadi juara sing kapisan ing sajarah tim iki kanthi ngalahaké FC Barcelona kanthi skor 3-0.

Sevilla
Logo Sevilla FC
Jeneng jangkep Sevilla Fútbol Club
Peparab Sevillistas
Rojiblancos (Red-Whites)
Palangonos (Washbowl)
Diadegaké Oktober 14, 1905; 114 taun kapungkur (1905-10-14)
Lapangan Ramón Sánchez Pizjuán,
Sevilla, Andalusia, Spanyol
Kapasitas 45.500[1]
Ketua José María del Nido
Manajer Juan Lopetegui[2]
Liga La Liga
2011–12 ke-9, La Liga
Seragam kandang
Seragam tandang

Taun 2007 Sevilla wés kasil dadi juara Piala UEFA sing kaloro sawisé ngalahaké RCD Espanyol léwat adu pinalti (3-1) sawisé ing tetandhingan 90 menit lan nalika perpanjangan wektu skor seri 2-2. Saliyané iku tim iki wes kasil éntuk piala Copa del Rey sing kapisan uga sawisé ngalahaké Getafe kanthi skor 1-0 lan éntuk Supercopa de España nalika ngalahaké Real Madrid kanthi agregat 6-3.

PrestasiBesut

Pratélan juru mainBesut

Skuat utamaBesut

Per 8 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Andrés Palop (kapten)
2   DF Federico Fazio
3   DF Fernando Navarro
6   DF Emir Spahić
7   MF Jesús Navas
8   MF Gary Medel
9   FW Álvaro Negredo
10   MF Diego Perotti
11   MF Ivan Rakitić
14   DF Julien Escudé
15   MF Piotr Trochowski
16   MF José Campaña
17   MF Tiberio Guarente
19   DF Antonio Luna
No. Pos. Jeneng
20   FW Manu del Moral
21   MF José Antonio Reyes
23   DF Jorge Andújar 'Coke'
25   FW Baba Diawara
31   DF Juan Cala
  FW Lautaro Acosta
  MF Romaric
  DF Bernardo Espinosa
  MF Javi Hervás
  GK Diego López
  DF Hedwiges Maduro
  MF Bryan Rabello
  DF Iván Piris (silihan saka São Paulo)

DisilihakéBesut

RujukanBesut

  1. "Datos del Sevilla F. C. S. A. D.". lfp.es. Dijupuk 1 de agosto de 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)spanish
  2. "Diario AS". As.com. 1965-08-14. Dijupuk 2012-03-24. 

Pranala njabaBesut