Ivan Rakitić

Ivan Rakitić (lair 10 Maret 1988) inggih punika juru main bal-balan profésional saking Kroasia ingkang gadhah posisi minangka gelandhang serang. Rakitić samenika main ing klub Spanyol FC Barcelona lan Timnas Kroasia.[1][4] Rakitić miwiti karir profésionalipun ing Basel ngantos kalih mangsa, lajeng pindhah dhateng Schalke 04 ngantos tigang mangsa.[5] Rakitić lajeng pindhah dhateng Sevilla ing wulan Januari 2011.[5] Kalih taun salajengipun, Rakitić dipunutus dados kaptén tim lan saged menangaken Sevilla ing Piala UEFA.[5]

Ivan Rakitić
Ivan Rakitić (cropped).jpg
Rakitić ing Tim Nasional Kroasia Taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ivan Rakitić[1]
Tanggal lair (1988-03-10) 10 Maret 1988 (umur 33)
Papan lair Rheinfelden[2], Switserlan
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)[3]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 4
Karir nom
1992–1995 Möhlin-Riburg
1995–2005 Basel
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2007 Basel 34 (11)
2007–2011 Schalke 04 97 (12)
2011–2014 Sevilla 117 (27)
2014–2020 Barcelona 117 (20)
2020–saiki Sevilla
Tim nasional
2006–2007 Swis U21 4 (1)
2009–2010 Kroasia U21 4 (2)
2007–saiki Kroasia 88 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:00, 02 Sèptèember 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 02 Sèptèember 2020

Wulan Juni 2014, FC Barcelona lan Sevilla nyarujuki transferipun Rakitić.[5] Ing mangsa pertama sareng FC Barcelona, piyambakipun saged mbiyantu tim pikantuk treble winner inggih punika juwara La Liga, Copa del Rey, lan Liga Champions.[5]

Pranala njawiBesut

(ing basa Indonésia) Ivan Rakitić

RujukanBesut

  1. a b FIFA World Cup Brazil: List of Players(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  2. munzinger.de
  3. Ivan Rakitic, Ivan Rakitić profile(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  4. Rakitic(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  5. a b c d e Ivan Rakitic, Pemain Baru Barcelona(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)