Tuduhaké menu pokok

Johann Jakob Balmer (lair ing Lausen, Switserlan, 1 Mèi 1825 – pati ing Basel, 12 Maret 1898 ing umur 72 taun) ya iku ahli matematikawan lan fisikawan kinurmatan Switserlan.

Johann Jakob Balmer
Johann Jakob Balmer
Lair1 Mèi 1825
Lausen, Switserlan
Pati12 Maret 1898
Basel
KabangsanSwitserlan
Babaganmatematika, fisika
Alma materUniversitas Basel

Dilairaké ing Lausen, Switserlan, panjenengané putra kapisanan saka hakim kepala Johann Jakob Balmer. Biyungé kanthi nama Elizabeth Rolle Balmer. Sajeroning mangsa pamulangan, Johann unggul ing babagan matematika, lan mutusaké sinau ing babagan maematika uyawa ngèlmu étung ing universitas.