Tuduhaké menu pokok
Isaac Newton inggih punika tokoh revolusioner ingkang sampun nyengkuyung ngèlmu fisika modern dados èlmu pasti

.

Fisikawan inggih punika ilmuwan ingkang sampun nyengkuyung èlmu babagan fisika. Fisikawan punika naliti babagan fenomena fisik ingkang wonten ing cabang fisika, kados partikel sub-atom ngantos sipatipun sadaya materi wonten ing alam semesta (kosmologi).

ÈtimologiBesut

Asma utawa celukan "Fisikawan" punika dipunparingi saking filsuf Inggris, imam, sarta sajarawan èlmu pangetahuan William Whewell nalika taun 1840, wujud kultivator fisika.[1]

BebungahBesut

Bebungah ingkang paling saé kanggé para fisikawan inggih punika Penghargaan Nobel Fisika. Bebungah punika dipunparingaken awit taun 1901 déning Royal Swedish Academy of Sciences.

Pratélan fisikawan ingkang kawentarBesut

Gladri wonten ing ngandhap punika tokoh fisika ingkang sampun nyengkuyung èlmu fisika

RujukanBesut

  1. "Online Etymology Dictionary". Etymonline.com. Dijupuk 2012-08-17. 

Pranal NjawiBesut