Tuduhaké menu pokok

Galileo Galilei (Pisa, Italia, 1564 - 1642) punika satunggiling ngèlmuwan Italia. Piyambakipun ingkang manemokaken gaya gravitasi bumi kaliyan ingkang mangawruhi manawi planit punika sanès lintang. Ing basa Yunani, planit punika tegesipun "lintang nyasar".

Galileo Galilei
Galileo.arp.300pix.jpg
Portrait Galileo Galilei déning Giusto Sustermans
Lair(1564-02-15)15 Fèbruari 1564[1]
Pisa,[1] Duchy of Florence, Itali
Pati8 Januari 1642(1642-01-08) (umur 77)[1]
Arcetri,[1] Grand Duchy of Tuscany, Itali
PadununganGrand Duchy of Tuscany, Itali
BangsaItali
Alma materUniversity of Pisa
Kondhang ingKinematics
Dinamika
Telescopic observational astronomy
Heliocentrism
Karièr ngèlmiah
BabaganAstronomi, Fisika lan Matematika
InstitutionsUniversity of Pisa
University of Padua
Juru pamrayogaOstilio Ricci[2]
Mahasiswa wigatiBenedetto Castelli
Mario Guiducci
Vincenzio Viviani[3]
Tandha tangan
Galileo Signature.svg
Cathetan
Bapanipun punika musisi Vincenzo Galilei. Garwanipun Marina Gamba lan Maria Celeste punika salah satunggil putrinipun Galileo.

Karyanipun ingkang misuwur judulipun Sidereus nuncius (1610) kaliyan Dialogo (1632).

Uga delengen liyanéBesut

RéferènsiBesut

  1. a b c d O'Connor, J. J.; Robertson, E. F. "Galileo Galilei". The MacTutor History of Mathematics archive. University of St Andrews, Scotland. Dijupuk 2007-07-24.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  2. F. Vinci, Ostilio Ricci da Fermo, Maestro di Galileo Galilei, Fermo, 1929.
  3. http://genealogy.math.ndsu.nodak.edu.id.php?id=134975
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.