Astronomi

Astronomi (saking basa Yunani: αστρονομία = άστρον + νόμος, astronomia = astron + nomos, "hukum lintang") punika, ngèlmunipun sadaya badan-badan ingkang wonten langit utawi akasa. Ngèlmu punika sampun kina sanget, tiyang-tiyang Yunani kina sampun katarik. Ngèlmu punika wiyar sanget.

Galaxy Andromeda minangka galaksi spiral udakara udakara 2,5 yuta taun cahya ing rasi lintang Andromeda. Gambar iki uga nuduhake Objek Messier 32 lan 110, uga NGC 206 (mega lintang sing padhang ing Galaxy Andromeda) lan lintang Nu Andromedae.

SajarahBesut

PerangkatBesut

Perangkat utama ngèlmu astronomi iku antarané:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut

Cithakan:Cabang ngèlmu alam