Tuduhaké menu pokok

Cithakan:Ora ditemtokake

Cithakan:Akurat

Observatory Nice 50cm Teleskop Refresi
Schmidt 2m (Jerman)
Gambar:Teropong Angkatan Laut.jpg
Teropong Angkatan Laut A.S. (teleskop kalebu teropong)

]

'Teleskop' tegese njupuk obyek kayata sinar sing katon, sinar infra, sinar-X, gelombang radio Piranti kasebut kanggo mirsani. Ing jaman biyen, uga diarani "Teleglass".

Gumantung saka gelombang gelombang elektromagnetik sing digunakake kanggo diamati, bisa dipérang kanthi teleskop optik lan teleskop radio. Ana teleskopope lan teleskop refleksi miturut cara njupuk gelombang elektromagnetik.

 Pambuka Besut

Ing fisika klasik lan astronomi klasik, Lens lan cermin cekung digunakake kanggo nglumpukake lampu sing katon kanggo njupuk gambar kanthi pencahayaan sing dhuwur lan gedhene. Saiki, ngluwihi kategori geometris optik, foton, neutrinos, partikel gravitons lan gelombang elektromagnetik lan neutrinos, [ Piranti kabeh sing mirsani dawane gelombang gelombang gelombang gelombang (relativitas) | gelombang gravitasi] umume diarani teleskop. Khususé, piranti sing dirancang lan diprodhuksi kanggo nggedhekake lan ndelok gambar obyek kanthi nggunakake partikel lan gelombang gelombang sing disedhiyakake saka obyek sing adoh yaiku teleskop sing sempit. Kajaba iku, piranti mung kanggo ndeteksi partikel (utamane saka papan) bisa uga teleskop kanthi sempit.

dhasarBesut

Teleskop gampang dingerteni yen sampeyan mikir padha karo lensa kamera. Nanging, Aperture dipérang dadi [lensa Objektif]] (cermin sing nggambarake ing jinis refleksi) lan eyepiece duwe aperture cilik. Lensa objektif yaiku cembung lensa, lan yen tlapak tangan minangka lensa cengkraman, gambar erect dijupuk (teleskop Galileo). Yen bulu mata minangka lensa cembung, gambar bathi (Kepler teleskop) dipikolehi, nanging gedhene sing luwih gedhe bisa gampang dipikolehi. Yen iki dititikake langsung ing badan langit, mula bakal dadi Astronomy Teleskop.

Iku sistem optik sing nggawe teleskop teleskop. Sanajan owah-owahan sikap, suhu, arah angin utawa kacepetan angin, dibutuhake bagean individu saka sistem optik, kayata lensa lan reflektor, ora kena pengaruh geter utawa deformasi. Piranti sing nyengkuyung sistem optik teleskop uga mekanisme dhukungan lan ngarahake sistem optik teleskop menyang posisi kasepakatan ing jagad langit diarani "kerangka". Platform kasebut kudu bisa nyetir kanthi lancar lan nglacak badan-badan kasedhiyan kanthi akurasi sing dhuwur sajrone wektu sing suwe. Iki amarga cahya sing dipancarake saka badan langit biasane banget lemah, lan ora umum nganti pirang-pirang jam cahya sing dibutuhake sanajan teleskop sing gedhe kanggo ngumpulake cukup cahya kanggo nahan analisis sing rinci. Ing taun-taun pungkasan, kanggo njelajah jagad iki kanthi luwih jero, teleskop lan piranti pangamatan sing luwih gedhe.

Ing teleskop sing gedhe, penting kanggo ndhukung elemen optik sing gedhe kanthi pigura sing kompak, entheng lan kuat. Sing luwih kompak lan luwih entheng ing sikil, kurang beban mekanisme drive lan luwih murah biaya kubah utawa bangunan sing nutupi teleskop kabeh. Iki uga ndadékaké pérangan gantri sing apik lan ningkatake kinerja pointing lan pelacakan. Kanggo nyuda ukuran gantri, penting kanggo nggambarake teleskop kanggo nyuda rasio aperture (Nilai F) saka pangilon primer lan nggawe sistem optik sing cerah. Sampeyan bisa nyatakake manawa konstruksi teleskop sing gedhe ing taun-taun kepungkur wis bisa kedadeyan amarga kemajuan ing teknologi kanggo ngasilake kaca primer kanthi rasio F cilik.

SejarahBesut

Naples Jan Battista della Porta "Sejarah Eksplorasi" (1589, Jilid 20) Bab 17 saka volume 17 nggambarake teleskop ([[Johannes "Klinik optik Refraktif" (1611) uga ujar manawa Della Porta nemoni teleskop 20 taun kepungkur. Miturut jurnal Nederland Beckman (lensa belajar saka polah anak lanang Janssen, Sakhariasen), 1604 duwe optik Middleburgh Saharias Jansen Disebut wis niru teleskop sing diduweni ing Italia sing ditulis 1590. Miturut Sirtori, teleskop sing nggabungke rong lensa kanthi jeneng "kijker" dening pengrajin eyeglass Mittelburg Hans Lippels High, sing sinau babagan nggawe para pelanggan 1608 [[2 Oktober [Jepang]] lan Paten saiki Gubernur Walanda. 14 Oktober yaiku Alkmaar J. Adrianszoon Metius, 1571 - 1635 1598 Profesor Universitas Franeker ) Applied kanggo paten (wis rong taun luwih apik).Amarga aplikasi iki, ora ana paten uga. Lippels High uga nggawe teleskop teropong lan nggawe teleskop militer kanthi 900 Florin miturut prentah gubernur Mauritz. Ing Jepang, miturut Masaihi Kondo "The Gaien Tsusho," 1613 (Keicho 4 Agustus 2018) "Keicho tanggal 4 Agustus 18, Raja Incaratila Bèntèng matur nuwun kanggo kastil ... sing paling dawa lan kaca mata paling dawa Rikuto Miyuki Tomiyu ", Inggris James I John Salice yaiku Tokugawa Ieyasu (koleksi [Museum Seni Tokukawa]]) dianggep paling tuwa. <ref> Saito Ryuichi "Apa teleskop ing taun 1537?" (Rujukan: Hiroshi Saita "Sadurunge lan sawise penemuan teleskop", "Hoshi no Temari" (1982 Masalah musim Kawate Shobo Shinsha) lan liya-liyane) Taikoku] 1993 Masalah musim luruh No. 52 Keishoin p200 - </ / ref

Pengamatan astronomiBesut

[[Gambar:NewtonsTelescopeReplica.jpg|jmpl|150x150px| 1672 Isaac Newton minangka tiron teleskop sing diwenehake menyang Royal Society. ] [[Gambar:Herschel_40_sikil.jpg|pra=Special:FilePath/Herschel_40_sikil.jpg|jmpl|NaNxNaNpx| William Herschel teleskop]]

Sawise Galileo Galilei sinau babagan panemuan Hans Lippelshai, dheweke [1609]] Mei dadi 'teleskopope' 'dadi badan selang pertama. ref> Ryuichi Saito "Apa teleskop ing taun 1537?" (referensi Hiroshi Saida "Sadurunge lan sawise penemuan teleskop" "Hoshi no Temari" (1982 Winter Kawate Publishing Co, Ltd) lsp) Quarterly "Edomadai Kuni" Autumn 1993 No.52 Sakai Shoin p200 - </ / ref. Wulu mata kasebut nalika lensa cekung kanthi gambar erect, nanging gedhene kurang. Wiwit saiki, macem-macem jinis Astronomy Teleskop, Fieldscope, Binoculars, dll. Dikembangake kanggo ngembangake macem-macem teknologi unsur optik supaya bisa nambahi kemampuan mripat. . Nggunakake teknologi [[foto] sing dikembangake sajrone abad kaping 19 lan 20, pangamatan astronomi sing ngukur pangukuran objektif luwih akeh ditindakake saka mripat wuda. Ing abad kaping-20, bebarengan karo pangembangan elektronik, pangembangan piranti pengamatan sing ana ing teleskop amarga sistem optik wis maju. Pangembangan teknologi fotometris fotometri nggunakake fotogel foto fotografi nggunakake efek fotoelektrik, lan penglihatan visi wengi nggunakake piring microchannel lan liya-liyane lair. Saiki, saiki bisa ndeteksi meh 100% foton kanthi pendingin Sensor gambar CCD lan nggambarake kamera disejisake cooled. Kajaba iku, Radio Teleskop lair saka pangembangan piranti ukur kayata Radar lan Spasi Komunikasi ing lapangan elektromagnetik. Kanthi kemajuan teknologi ruang, wis berkembang dadi [teleskop ruang] sing dipasang ing angkasa minangka satelit buatan. Kanthi nggabungake teknologi unsur-unsur kasebut, neesines teleskop, teleskop gelombang gravitasi, lan sapiturute dilahirake, lan piranti-piranti pengamatan kanggo kabeh gelombang saiki kasedhiya ing wiwitan abad kaping-21.

Komunikasi tegeseBesut

Cara [[komunikasi] Kulon] sing diwakili sinyal tangan sing nampilake kode karakter kanthi teleskop kanggo nampilake kode karakter, digunakake ing Jepang wiwit jaman Edo nganti jaman Taisho awal. Flag Swinging Komunikasi minangka teknologi sing kepungkur ing komunikasi adhedhasar penemuan lan popularization teleskop.

TipeBesut

Teleskop astronomi
Teleskop sing digawe kanggo mirsani lan ndelok badan-badan langit. Kaloro [resolusi] lan kekuwatan fokus penting. Ana rong jinis, refraksi lan refleksi, nanging saben duwe kaluwihan lan kekurangan.
Cithakan:Utami
Teleskop terestrial
Teleskop cilik kanthi Erect Prism kanggo mirsani lan mirsani manuk, kéwan, lan pemandangan lemah. Akeh kasus, gampang ditangani amarga ringan lan anti banyu, lan gumantung saka model kasebut, bisa digunakake ing tangan.
Artikel utama: lingkup lapangan
; Wawasan wengi
Peningkatan cahya samar kanthi sinyal listrik. Ana macem-macem jinis, kayata sing digunakake kanggo panggunaan militer, lan sapiturute, kanthi meh padha gedhene, lan sing dipasang karo teleskop astronomi.

Teropong

Sejatine, bisa dianggep rong lapangan lapangan disusun kanthi sisih kanthi sisih, supaya bisa dideleng kanthi stereoskopis, nanging ana uga loro sing wis digawe ing premis kanggo ndeleng badan langit kanthi ngatur rong teleskop astronomi. Akeh).
Cithakan:Utami
Monokular
Teleskop cilik kanthi ukuran tangan.
Teleskop radio
Teleskop sing njupuk lemah [gelombang radio] sing asale saka papan. Akeh sing bentuk antena parabola.
Cithakan:Utami
Teleskop ruang
Teleskop sing diluncurake ing [orbit (mekanika) | orbit]]. Ora ana panyerapan [gelombang elektromagnetik] utawa fluktuasi gambar kanthi swasana bumi.
Cithakan:Utami

Teleskop pemasanganBesut

Minangka alat astronomi, teleskop sing bisa gampang dikumpulake wis direncanakake. Lensa lan kaca spion polite mbutuhake teknologi trampil <ref group = "cathetan"> Kaca digawe kanthi nggunakake kaca kanthi polish ing tingkat sing bisa dikelola dening para amatir, lan adol bahan lan manual bahan ajar sing adol lensa, reflektor, eyepieces, lan tong lensa didol. Ora mung kanggo hobi, nanging uga kanggo pengamatan langit lan konstelasi Hayami cincin (prasaja lan gampang golek barang-barang langit ing meridian langit kanthi cocog karo wektu lan tanggal menyang peta bintang sing dicithak ing larang lensa. [Konstelasi Cepet Tampilan]]), sapiturute, supaya produk sing gampang dingerteni sanajan kanggo Pengamatan lan Observasi Astronomi.

Perusahaan sing ngasilake lan adol teleskop prefabricated kanggo pamula utama ing Jepang kalebu:

  • Orbis Co, Ltd .: Kit kerja teleskop "Colkit". Teleskop astronomik Refraktif lan teleskop astronomi reflektif. Iki minangka prodhuk saka wektu nalika dioperasèkaké minangka King Shokai sadurunge, lan kaliber kasusun saka jinis refraksi 5cm lan kit refleksi 10cm. Wiwit buku manual dipasang, kudu dipasang ing sekolah dhasar, lan dikenalake ing majalah kayata "Ilmu Anak" ing taun 1970-an.
  • Gakukensha, "Majalah Ilmu kanggo Wong diwasa": Vol.11 lan Vol.19 minangka teleskop astronomi.
  • Hoshi no Teshasha: World Astronomical Year Kepler refleksi teleskop astronomik bebarengan karo Komite Jepang. Loro jinis kaping 15 lan kaping 35. Tujuan utama yaiku penjualan klompok. Objektif paling gedhe yaiku produk kanggo ruang kelas langit sing ditindakake ing Japan Overseas Cooperation Cooperation, sing ndhukung pendhidhikan ilmiah ing negara-negara berkembang, lan ing Science Museum ing Jepang.

Tandha kakiBesut

BibliografiBesut

Cithakan:Cara referensi

Koichi Kobayashi, Fisik Fisik, Universitas Tokyo Press, [2001]

Deleng UgaBesut

Cithakan:Item Gedhe sing Kaluwihan Cithakan:Komons & cat

Boboenki - salah sawijining [rasi lintang] saka kidul kidul.

Teknologi élmu optikBesut

Link eksternalBesut