Tuduhaké menu pokok

Nicolaus Copernicus (basa Polen: Mikolaj Kopernik, 19 Fèbruari 147324 Mèi 1543), punika satunggiling ahli astronomi saking Polen. Piyambakipun misuwur amargi mamanggihaken manawi jagad raya punika boten mangubengi bumi, nanging malahan bumi ingkang mangubengi ing srengéngé. Bukunipun dipunwedalaken ing warsa 1543, amargi ajrih kaliyan institusi Gréja ingkang saged mejahi piyambakipun kala sapunika.

Nicolaus Copernicus
(terlahir:Niklas Koppernigk)
(basa Polen:Mikołaj Kopernik)
Gambar potret sak Toruń, wiwit abad ka-16
Gambar potret sak Toruń, wiwit abad ka-16
Lair(1473-02-19)Fèbruari 19, 1473,
Toruń (Thorn), saiki Polen.
PatiMèi 24, 1543(1543-05-24) (umur 70),
Frombork (Frauenburg), Warmia, saiki Polen
BabaganMatematika, astronomi, hakim, tabib, ilmuwan, rahib Katolik, gubernur, pejabat nagara, komandan militèr, diplomat, ahli ékonomi
Alma materUniversitas Kraków, Universitas Bologna, Universitas Padua, Universitas Ferrara.
Misuwur amargaHeliosentrisme
AgamaKatolik Roma
Nicolaus Copernicus

Uga delengen liyanéBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.