John Walton (lair ing Dublin (Irlandia) 8 April 1957, mati ing London (Inggris) 9 Juli 2004) ya iku sawijining chief mekanik lan team manager tim Formula 1 saka Irlandia.[1] Dhèwèké akèh makarya kanggo tim F1 kaya ta Toleman, Benetton, Jordan, Arrows, Prost, lan Minardi.[1] Walton nglakoni cileke ana ing Dublin Lor.[1] Asale kang saka Ballymun, dhèwèké banjur diajarake kanggo manungsa kang galak.[1] John uga duwé sense of humor kang gedhé lan duwé prinsip urip "urip kaya ngapa baé kudu tetep dinikmati".[1] Amarga saka keyakinane lan usahane, mula ora ngagetake yèn John Boy dadi wong kang apkk ana ing perusahaane.[1] Nalika isih enom dhèwèké dadi sukarelawan kanggo tim Formula Ford duwéke Eddie Jordan nalika EJ ndominasi trek balapan ana ing Irlandia.[2] Walton uga mèlu EJ, kang padhe déné saka Dublin, nalika Eddie ijrah menyang Inggris kanggo nguyak karier ana ing babagan balap[1]. Nalika kekarone mèlu balap Monaco ya iku ing ajang F3, Walton, EJ, lan bojone EJ uga anaké wédok Zoe, turu ana ing sakaravan.[1] Walton turu ana ing panggon ganrung lan tugase njaga Zoe nalika Eddie golèk tiket kanggo Grand Prix Ball.[1]

Walton.jpg

Cathetan sukuBesut