Kécap legi

Kicap manis (basa Indonésia: kecap manis ) yaiku salah sawijining jinis saus aromis sing legi, asale saka Indonesia, sing nduweni warna luwih peteng, konsistensi sirup kental lan rasa kaya molase amarga tambahan gula aren . [1] Kecap manis akeh digunakake karo sate . Mirip karo, sanajan rasane luwih alus tinimbang, saos kacang manis Tionghoa ( tianmianjiang ). Iki minangka jinis kecap paling populer sing digunakake ing masakan Indonesia, lan kira-kira 90 persen saka total produksi kecap. [2]

Sweet soy sauce
Kecap.jpg
A bottle of Indonesian Kecap Manis
JinisCooking sauce and condiment
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
DigawéIndonesians
Woworan pokokFermented soy sweetened with palm sugar molasses
VariasiSoy sauce, mild sweet soy sauce
Buku masakan: Sweet soy sauce  Médhia: Sweet soy sauce
Merek Bango, salah sawijining merek kecap manis populer ing Indonesia.

ReferensiBesut

  1. William Shurtleff; Akiko Aoyagi (2011). History of Tempeh and Tempeh Products (1815-2011): Extensively Annotated Bibliography and Sourcebook. Soyinfo Center. p. 618. ISBN 9781928914396. Dibukak ing 15 February 2016.
  2. William Shurtleff; Akiko Aoyagi (2010). History of Soybeans and Soyfoods in Southeast Asia (13th Century To 2010): Extensively Annotated Bibliography and Sourcebook. Soyinfo Center. p. 537. ISBN 9781928914303. Dibukak ing 15 February 2016. Kecap manis Indonesian cuisine.