Kabiskopan Speyer

Kabiskopan Speyer (lat. Dioecesis Spirensis) yaiku kabiskopan Greja Katulik ing Jerman. Kabiskopan kasebut ana ing kidul Rhineland-Palatinate lan uga ngeliputi distrik Saarpfalz ing wetan Saarland. Tahta biskope ana ing kutha Speyer, Palatinate.

Kabiskopan Speyer

Dioecesis Spirensis
Wappen Bistum Speyer.png
Lokasi
NagaraJerman
Provinsi grejawiBamberg
Statistik
Amba6.025 km2 (2.326 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,307,678
616,485 (44.5%)
Paroki346
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 4
KatedralKatedral Speyer
Santo/santa pelindungMaria, Bunda Allah
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKarl-Heinz Wiesemann
Biskop AuksilierOtto Georgens
Peta
Karte Bistum Speyer.png
Situs web
bistum-speyer.de

ReferensiBesut

Koordhinat: 49°19′02″N 8°26′33″E / 49.3171°N 8.4424°E / 49.3171; 8.4424