Kabiskopan Trier

Kabiskopan Trier (ing Basa Latin: dioecesis Trevirensis ; ing Basa Jerman: Bistum Trier) yaiku Greja partikular Katulik Roma ing Rheinland-Pfalz, Jerman. Trier menika kutha paling tuwa ing Jerman lan kabiskopan sing paling tuwa kasebut sing dimunggahke menyang peringkat Kabiskopan Agung ing abad ping 8.

Kabiskopan Trier
utawa Treves

Dioecesis Trevirensis

Bistum Trier
Trier Dom BW 1.JPG
Katedral Trier
Lokasi
NagaraJerman
Provinsi grejawiKöln
MetropolitanKöln
Statistik
Amba12.870 km2 (4.969 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
2,468,000
1,504,500 (61%)
Informasi
DenominasiKauolik Roma
RitusRitus Roma
DidegakéAbad kapisan
KatedralKatedral Trier
Santo/santa pelindungTheotokos
Santo Matius sang Rasul
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopStephan Ackermann
Biskop Trier
Biskop Agung MetropolitanRainer Woelki
Biskop AuksilierRobert Brahm, Jörg Michael Peters
Biskop emeritusLeo Schwarz, Alfred Kleinermeilert
Peta
Karte Bistum Trier.png
Situs web
bistum-trier.de

Cathetan sikilBesut

ReferensiBesut