Kabupatèn Bengkulu Tengah

kabupatèn ing provinsi Bengkulu, Indonésia

Kabupatèn Bengkulu Tengah iku siji kabupatèn ing Provinsi Bengkulu, Indonésia. Kutha krajané ya iku Karang Tinggi. Kabupatèn iki diwangun miturut Undhang-Undhang Nomer 24 Taun 2008, minangka pamekaran saka Kabupatèn Bengkulu Lor.

Kabupatèn Bengkulu Tengah
Lambang Kabupaten Bengkulu Tengah.jpg
Lambang Kabupaten Bengkulu Tengah


Lokasi Bengkulu Kabupaten Bengkulu Tengah.svg
Peta lokasi Kabupaten Bengkulu Tengah di Bengkulu
Koordinat:
Propinsi Bengkulu
Pamaréntahan
Luas 1.223,94 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 93.557 jiwa (2007)
 - Kepadatan
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Kabupatèn iki jembaré 1.223,94 km², kanthi cach sing ndunungi 93.557 jiwa (2007).

Pamérangan administratifBesut

Kabupatèn Bengkulu Tengah asal saka sapérangan wewengkon Kabupatèn Bengkulu Lor sing dumadi saka:

  1. Kacamatan Karang Tinggi
  2. Kacamatan Talang Empat
  3. Kacamatan Pondok Kelapa
  4. Kacamatan Pematang Tiga
  5. Kacamatan Pagar Jati
  6. Kacamatan Taba Penanjung

RujukanBesut

  • Undhang-Undhang Nomer 24 Taun 2008 ngenani Pambentukan Kabupatèn Bengkulu Tengah ing Provinsi Bengkulu.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut