Tuduhaké menu pokok

Kajian budaya

jagad akadhemis ing téori kritis lan kritik sastra

Kajian budaya iku kawruh kang nyinau paradigma obyèk ing bab kritik sastra, sosiologi, kajian médhia, lan sapituruté.[1] Kajian budaya kalebu pasinaonan interdisiplinèr kang nlitèni kabudayan, pulitik, lan pangwuasa.[1] Dhasaré kajian iki sajatiné saka Karl Marx.[1] Kabudayan kang dikarepaké ya iku kabudayan manungsa padinanan, ora mung nlitèni bab kabudayan adiluhung.[1] Mulané pakaryan kanon lan ora kanon ora dibédaknè ana ing pasinaon iki. Malah kajian budaya kang ngangkat kabudayan ora kanon, bisa kalebu dadi objek kang ditliti.

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d John Storey (1996). John Storey, ed. What is Cultural Studies? (Cultural Studies: an introduction). London: Arnold. k. 1-3. ISBN 0-340-65240-3.