Kali Bogowonto

Kali Bogowonto iku lepen kang dumunung ing babagan Provinsi Jawa Tengah kang muarané ana ing Samudera Hindia. Kali iki asalé saka dhataran dhuwur ing laladan Kedu lan minangka salah siji saka loro kali gedhé ing Jawa Tengah, saliyané Kali Serayu.

Kali Bogowonto dadi tapel wates alam pérangan kulon saka Daerah Istimewa Yogyakarta karo wewengkon Bagelèn, (saiki Kabupatèn Purworejo)[1] Pérangan hilir laladan ilèn kali iki uga kerep banjir ing mangsa udan.

Uga delengenBesut

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut