Tuduhaké menu pokok

Kali Yangtze utawa Chang Jiang (Hanzi Sederhana: ; Hanzi Tradisional: ; Pinyin: Cháng Jiāng) iku kali kang paling dawa ing Asia lan nomer telu paling dawa ing donya, sawisé Kali Nil ing Afrika, lan Amazon ing Amérika Kidul. Kali iki dawané watara 6,300 km lan mili saka sumberé ing Provinsi Qinghai, mangétan tumuju Segara Cina Wétan ing Shanghai. Kali iki kanthi tradhisional dianggep misahaké antara Cina Lor lan Kidul, sanajan kanthi géografis sakbeneré garis Qinling-Kali Huai kang resmi dadi tapel wates pamérangan géografis.

Yangtze River
The course of the Yangtze River through Cina
The course of the Yangtze River through Cina
Nagara sing diilèni Cina
Dawa 6,300 km (3,915 mi)[1]
Dhuwur sumber 5,042 m (16,542 ft)
Rata-rata debit 31,900 m³/s (1,127,000 ft³/s)
Tlatah ilèn kali 1,800,000 km² (695,000 mi²)

Kutha kang diliwatiBesut

WadhukBesut

Taun 2007, ana loro wadhuk ing Kali Yangtze: Three Gorges Daml ad Gezhouba Dam. Wadhuk kang katelu Xiluodu Dam isih lagi diwangun. Sawetara dam liya uga wis dirancang, ya iku wadhuk: Wudongde, Baihetan, lan Xiangjiaba.

Anak kaliBesut

Delengen ungaBesut

ReferencesBesut

  1. Encyclopaedia Britannica: Yangtze River http://www.britannica.com/eb/article-9110538/Yangtze-River

Wacan terusanBesut

  • Van Slyke, Lyman P. 1988. Yangtze: nature, history, and the river. A Portable Stanford Book. ISBN 0-201-08894-0
  • Winchester, Simon. 1996. The River at the Center of the World:A Journey up the Yangtze & Back in Chinese Time, Holt, Henry & Company, 1996, hardcover, ISBN 0-8050-3888-4; trade paperback, Owl Publishing, 1997, ISBN 0-8050-5508-8; trade paperback, St. Martins, 2004, 432 pages, ISBN 0-312-42337-3

Koordhinat: 33°28′05″N 91°11′45″E / 33.46806°N 91.19583°E / 33.46806; 91.19583