Kalkun domestik

Turkey domestik ( Meleagris gallopavo ) iku sawijining fowl, salah siji saka loro spesies ing genus Meleagris lan padha karo kalkun alasan . Sanajan peternakan kalkun dikira wis kedadeyan ing tengah Mesoamerica paling ora 2.000 taun kepungkur, [1] riset anyar nuduhake kemungkinan kedadeyan peternakan kaloro ing Southwestern Amerika Serikat antarane 200 SM lan AD 500. Nanging, kabeh jinis kalkun domestik utama saiki teka saka kalkun sing diangkat ing Meksiko tengah sing sabanjure diimpor menyang Eropa dening Spanyol ing abad kaping 16. [2]

Kalkun Spanyol ireng
Kalkun enom diarani poult.

Peternakan kalkun intensif wiwit pungkasan taun 1940-an nyuda rega murah, dadi luwih terjangkau kanggo kelas pekerja. Kanthi kasedhiya saka kulkas, kabeh kalkun bisa dikirim beku menyang pasar sing adoh. Mengko kemajuan ing kontrol penyakit tambah akeh produksi. Kemajuan pengiriman, ganti preferensi konsumen lan panyebaran tanduran unggas komersial ndadekake kalkun seger ora larang uga kasedhiya.

Struktur anatomi ing endhas lan tenggorokan kalkun domestik. 1. Caruncles, 2. Snood, 3. Wattle (Dewlap), 4. Caruncle utama, 5. Jenggot
Kalkun panggang disiapake kanggo panganan Thanksgiving tradisional AS

Cathetan sikilBesut

  1. "UF researchers discover earliest use of Mexican turkeys by ancient Maya". EurekAlert!. August 8, 2012.
  2. Speller, C. F.; Kemp, B. M.; Wyatt, S. D.; Monroe, C.; Lipe, W. D.; Arndt, U. M.; Yang, D. Y. (2010). "Ancient mitochondrial DNA analysis reveals complexity of indigenous North American Canham domestication". Proceedings of the National Academy of Sciences. 107 (7): 2807–2812. doi:10.1073/pnas.0909724107. PMC 2840336. PMID 20133614.