Tuduhaké menu pokok

Kapal Perang Republik Indonésia

Kapal Perang Républik Indonésia biyasa dicekak dadi KRI iku kapal duwèké TNI AL sing gunggungé kurang luwih 148 kapal perang manéka kelas lan jinis, durung kalebu kapal patroli yang dawané kurang saka 36 mèter sing biyasa karan KAL utawa kapal angkatan laut sing cacahé 317 unit lan 2 kapal layar cagak dhuwur.

GlosariumBesut

Arti dari singkatan-singkatan yang dipakai olèh TNI-AL untuk fungsi KRI:

  • ASG-Kapal Angkut Serba Guna
  • AT-Kapal Angkut Tank
  • BA-Kapal Bengkel Apung / Repair
  • BAP-Kapal Bantu Angkut Personel
  • BCM-Bantu Cair Minyak / Kapal Tanker
  • BHO-Kapal Bantu Hidro Oseanografi
  • BR-Kapal Buru Ranjau
  • BTD-Kapal Bantu Tunda
  • BU-Kapal Bantu Umum

  • KCR-Kapal Cepat Rudal
  • KCT-Kapal Cepat Torpedo
  • LAT-Kapal Latih
  • MA-Kapal Markas
  • PC-Kapal Patroli Cepat
  • PK-Kapal Perusak Kawal
  • PKR-Kapal Perusak Kawal Rudal
  • PR-Kapal Penyapu Ranjau
  • KS-Kapal Selam

RéferènsiBesut