Kapribadèn (utawa ing basa Inggris: personality) ya iku unsur tindak tandhuk.[1] Miturut téyori psikologi kang asalé saka konsèp médis kuna.

JinisingBesut

Kapribadèn iku diperang dadi papat sipat utawa watak, ya iku

  1. Sanguinis[2]
  2. Melankolis
  3. Koleris
  4. Phlegmatis.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Tipe Kapribadhen (dipunundhuh tanggal 31 Maret 2011).
  2. a b Littaeur, Florence. 1996. Personality Plus. Jakarta: Binarupa Aksara. Hal: 2