Karajan Kanjuruhan

Kanjuruhan iku karajan mawa corak Hindhu ing Jawa Wétan, sing pusaté ana ing cerak Kutha Malang saiki. Kanjuruhan dinuga wis ngadeg ing abad angka 6 Masèhi (isih sajaman karo Karajan Taruma ing kiwa-tengené Bekasi lan Bogor saiki). Bukti katulis ngenani karajan iki yaiku Prasasti Dinoyo. Rajané sing misuwur yaiku Gajayana. Paninggalan liyané yaiku Candhi Badut lan Candhi Wurung.

Papan pusat karajan Kanjuruhan

Latar wuriBesut

Tembung kanjuruhan kajupuk saka tembung jurung, sing ateges gula kangggo njladrèni cenil lan lopis.[butuh sitiran] Rajané senengané mangan cenil lan juruh, mula diarani karajan kanjuruhan.[butuh sitiran]